Sergi Franch, membre de la secció de rem del Club, es prepara per travessar l’Atlàntic a rem

  • 16/November/2022
  • Categoria: Esport

Sergi Franch, membre de la secció de rem del Club, es prepara per un gran repte: participar a la regata de rem més dura del món, la Talisker Whisky Atlantic Challenge. L’espera la travessia de l’Atlàntic, 3.000 milles entre La Gomera i l’illa caribenya d’Antigua i Barbuda, que recorrerà amb una tripulació formada per quatre membres en el marc del projecte OceanCat.

La cita, que començarà el dilluns 12 de desembre, posarà a prova els límits físics i mentals dels quatre remers, que s’enfrontaran al recorregut amb torns de dues hores de rem i dues de descans, ininterrompudament, les 24 hores fins a la seva arribada. Durant la travessia, comptaran únicament amb el suport 24 h de dues persones a terra.

Sergi Franch s’ha estat entrenant aquests dies a l’Escala, amb els bots de rem de banc mòbil del Club, com a part d’una preparació que ja fa temps que està duent a terme l’equip i que ha inclòs diverses travessies com la que va completar el passat mes d’agost entre Barcelona i la reserva marina de les Illes Columbretes a Castelló. El maig de 2021 aconseguia batre, a més, el rècord del món de 24 hores a rem.

El projecte OceanCat, però, és molt més que un repte esportiu i navega per contribuir a la conservació dels oceans. D’una banda, treballa per recaptar fons per la ONG Surfrider Foundation Europe, dedicada a la protecció del mar, les costes i la vida marina, així com a la lluita contra l’impacte ambiental de la presència de plàstics als oceans.

A través del projecte Ocean Schools, difon els valors del rem oceànic i educa als més joves sobre la contaminació causada pels plàstics al mar proposant-los maneres de reduir-ne el consum.

Finalment, col·labora amb el Grup de Recerca Consolidat en Geociències Marines de la Universitat de Barcelona mitjançant l’obtenció de mostres de microplàstics durant les seves sessions d’entrenament i altres esdeveniments en els que ha participat. Les dades obtingudes permetran conèixer millor les característiques dels microplàstics recollits i calcular el seu impacte potencial sobre la vida marina.

Ja queda menys d’un mes perquè es doni el tret de sortida del repte final i volem desitjar una molt bona travessia tant a en Sergi com als seus companys de l’Oceancat.

Quines notícies vols veure:

16.6º C

Vent: 302 WNW 10.4Kts, 33.5 Max

image description