Al voltant de 150 navegants celebren l’Atena Regata 2021 al Club!

Atena Regata 2021 - club nautic escala
Atena Regata 2021 - club nautic escala
  • 5/September/2021
  • Categoria: Regates

Adriano Vázquez del CN Hondarribia, en Optimist G1; Agnès Hadzi del CN El Balís, en Optimist G2; i el navegant local de la classe Laser Vicenç Batlle han estat els guanyadors de la 20a edició de l’Atena Regata. La cita, que celebra cada any el Club Nàutic l’Escala amb motiu de la Festa Major de l’Escala, ha tingut lloc els dies 4 i 5 de setembre i ha comptat amb una participació de rècord. Al voltant de 150 regatistes han omplert el mar d’Empúries de veles durant dues jornades de navegació amb molt bones condicions meteorològiques.

Malgrat una nit de pluges intenses, el dissabte es va aclarir el cel i amb el sol i la calor, va entrar un vent tèrmic que va anar augmentant al llarg de la jornada. Va començar amb uns set nusos d’intensitat per guanyar fins a 16 nusos d’intensitat a la segona i tercera proves. A la quarta, que només van disputar els Optimist del Grup 1 va moderar-se fins als 10.

Atena Regata 2021 - club nautic escala

Domini d’Adriano Vázquez en Optimist G1

Pel que fa al diumenge, la marinada tornava a bufar amb uns 10 – 13 nusos d’intensitat ideals per completar el programa de sis proves previstes per totes les classes participants. El Grup 1 d’Optimist aconseguia, així, celebrar dues mànigues més que servien al basc Adriano Vázquez per confirmar una victòria que signava amb tres segons parcials i 13 punts. A dos punts de distància, Joan Domingo del CN Cambrils es proclamava subcampió de la categoria, mentre que Daniel García de la Casa del CN El Masnou s’adjudicava la tercera plaça del podi.

Atena Regata 2021 - club nautic escala

Agnès Hadzi s’imposa en Optimist G2-3

Al Grup 2-3 d’Optimist, les dues mànigues de diumenge alçaven a Agnès Hadzi com a guanyador de l’Atena Regata 2021. Amb dos primers, Hadzi desbancava a Aina Artalejo del CN Estartit, que finalitzava segona. Lluc Garcès del GEN Roses era el mereixedor de la tercera posició d’honor. Els més joves de la categoria, els menors d’11 anys també tenien premis en joc i la primera plaça era, en aquest cas, per Leo Alonso del CN El Balís.

Atena Regata 2021 - club nautic escala

Victòria ajustada a la classe Open

El podi de la classe Open era per a tres regatistes que navegaven amb Laser Radial encapçalats per Vicenç Batlle. El regatista del CN l’Escala aconseguia una victòria amb un empat amb vuit punts amb el segon classificat, el francès Laurent Vigo del CV Marseillan. El també local Jordi Oliveras reafirmava la seva tercera plaça i s’enduia el tercer premi de la competició.

Atena Regata 2021 - club nautic escala

Fins ben aviat!

L’Atena Regata 2021 s’acomiadava amb l’acte d’entrega de trofeus, que tenia lloc a les 17 h de la tarda amb la benvinguda de Pere Sala, Delegat Esportiu de la Junta Directiva del Club Nàutic l’Escala. Més que un adéu, però era un fins ben aviat, ja que aquesta cita ha estat el tret de sortida a un mes de setembre durant el que la competició de vela lleugera serà protagonista.

Entre els dies 10 i 12 de setembre, el Club acollirà la I L’Escala International Weta Regatta, una cita dedicada als trimarans. L’associació esportiva escalenca tancarà el mes inaugurant novament el Circuit Català d’Optimist de la temporada amb la XI Regata Mar d’Empúries, que tornarà a convocar a la flota catalana de la classe en una de les regates més concorregudes de l’any.

Consulta els resultats!

Quines notícies vols veure:

18.6º C

Vent: 333 NNW 19.0Kts, 23.9 Max