Nauticescala 3 guanya el primer Campionat de Catalunya de J70

  • 23/September/2018
  • Categoria: Regates

Nauticescala 3, amb Gerard Marín a la canya, s’ha adjudicat, avui, el primer Campionat de Catalunya de J70. L’equip local, que completaven Carlos Manera, Alex Cerdán, Elisa Corrochano i el subcampió d’Espanya de catamarans classe A Marc Verdaguer, s’ha imposat sobre una flota que ha disputat un total de set proves en una cita disputada entre el 21 i el 23 de setembre al Club Nàutic l’Escala. L’entitat escalenca ha estat l’encarregada d’organitzar la regata per delegació de la Federació Catalana de Vela. Ha comptat, per fer-ho, amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Escala i el patrocini d’Ahumados Reyes Varón.

Tot i que el campionat es resolia el cap de setmana, l’acció començava el divendres 21. Quatre de les tripulacions aprofitaven les dues mànigues d’entrenament que es celebraven a partir de les 15:00 hores per familiaritzar-se amb el camp de regates del Mar d’Empúries. Les dues victòries, en aquest cas, anaven a parar a mans de WK.THOMAS, del GEN Roses, i de Tenaz, del RCM Barcelona.

Domini de Nauticescala 3

Res donava pistes del que passaria durant el campionat. Nauticescala 3, liderat pel campió del món de la classe Europe i regatista oceànic Gerard Marín, s’ha adjudicat el títol de manera rotunda. Sis victòries de set amb una segona posició que descarta situaven la tripulació del Club Nàutic l’Escala a l’esglaó més alt del podi. Sis punts i sis d’avantatge sobre els segons classificats, WK.THOMAS, de David Marcó, representants del GEN Roses, que han lluitat per les posicions d’honor en totes les regates. S’enduu el bronze, Tenaz de Pablo Garriga, del RCM Barcelona.

Meteorològicament, la calor i el vent tèrmic han dominat les dues jornades de competició amb una intensitat d’entre 10 i 15 nusos el dissabte i de fins a 18 nusos el diumenge. Bon vent per disputar proves ràpides i gaudir al màxim de la navegació al Mar d’Empúries.

Fi de festa al Club

L’entrega de trofeus tenia lloc a la plaça de la seu social del Club al voltant de les 17:00 hores. La cerimònia posava punt i final a una regata que reafirma l’aposta del Club Nàutic l’Escala per la classe J70. Si bé ja fa anys que congrega part de la flota catalana, per a la que organitza sessions de navegació i regates periòdicament, el Campionat de Catalunya manifesta la voluntat de l’entitat per acollir noves competicions de la modalitat. De fet, preveu presentar la seva candidatura per portar el Campionat d’Espanya a l’Escala el 2019 i sol·licitar, més endavant, ser seu d’una regata internacional.

Fotografies

Quines notícies vols veure:

20.6º C

Vent: 215 SW 2.6Kts, 13.3 Max