El Club Nàutic l’Escala amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

  • 3/December/2018
  • Categoria: Esport

El Club Nàutic l’Escala participava, ahir diumenge 2 de desembre, a la jornada Posa’t al Meu Lloc organitzada per l’associació MultiCapacitats i la Fundació Eurofirms a la ciutat de Girona amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. L’esdeveniment, que enguany celebrava la segona edició és de caràcter festiu i té per objectiu donar visibilitat a les dificultats amb les què es troben les persones amb discapacitat.

El Club hi participava de la mà del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, patrocinador de la iniciativa. En el seu espai, els visitants hi van poder trobar informació sobre les activitats de vela inclusiva que ofereix l’entitat, així com una embarcació de la classe Hansa 303. Per les seves característiques, així com per les seves possibilitats d’equipament, aquest vaixell s’adapta perfectament a les necessitats de la vela adaptada. S’uneix a les embarcacions col·lectives de tipus Raquero de l’Escola de Vela del Club per tal de poder obrir les activitats de vela lleugera que organitza a les persones amb discapacitat. Les instal·lacions, així com un equip d’instructors qualificat, contribueixen a garantir que l’experiència sigui tot un èxit.

Un programa amb història

El compromís de l’associació escalenca amb la vela accessible es remunta a l’any 2005 i s’emmarca a la seva missió de donar accés al mar i a les activitats nàutiques al màxim nombre de persones possible. Des de llavors, treballa per difondre la vela com a un mitjà integrador per aquests col·lectius i acull, any rere any, nombrosos grups i persones que s’inicien en aquest esport o bé que desitgen gaudir-ne amb regularitat.

Reconegut com una de les 19 destinacions turístiques Accessibles de Catalunya pel Departament de Turisme de la Generalitat el 2008, el Club ha donat a conèixer l’esport de la vela a unes 54 persones aquest 2018 a través el programa de vela accessible. Una 20 d’elles participaven en una jornada de portes obertes que es celebrava a la seu de l’Escola de Vela, mentre que la resta, membres d’altres entitats i fundacions, gaudien en grup de la vela a l’Escala.

Més informació sobre el programa vela accessible

Quines notícies vols veure:

23.9º C

Vent: 241 WSW 3.3Kts, 3.6 Max