El Club Nàutic l’Escala organitza la seva primera neteja de costa

Club Nautic l'Escala-Neteja del fons marí
Club Nautic l'Escala-Neteja del fons marí
  • 22/Setembre/2019
  • Categoria: Mediambient

Després de tota una temporada d’estiu gaudint el mar dia a dia, el Club Nàutic l’Escala volia aportar el seu granet de sorra per tal de deixar el litoral tal i com ens agradaria trobar-lo sempre. I és que la presència de residus al medi ambient té un impacte evident per tota la fauna i flora i que hi habiten així com per l’èsser humà.

És per aquest motiu que, en acabar la temporada, el Club ha celebrat una neteja de costes. Inicialment s’havia programat pel dissabte 7 de setembre, però la tramuntana va aconsellar posposar la jornada, que ha tingut lloc, finalment, avui diumenge 22 de setembre. La meteorologia, però, amb l’onada del temporal de llevant encara molt present, ha obligat a adaptar l’activitat a les condicions.

La proposta original comptava amb l’acció d’un equip de submarinistes, coordinat per l’empresa col·laboradora del Club Orca Diving, un grup de persones destinat a fer la recollida fent caiac amb les embarcacions de l’escola de vela del port esportiu i snorkel i un tercer equip encarregat de la neteja terrestre. Tots ells tenien previst fer una neteja integral de la zona compresa entre la platja de la Creu i la Punta de l’Olla de l’Escala.

Degut a les condicions, l’activitat s’ha desplaçat a l’àrea de Les Planasses, integrada al Parc Natural del Montgrí i les Illes Medes, i ha concentrat l’acció de la desena de persones que hi ha participat a la part terrestre. Tot i així, tant per la quantitat de residus recollits, com pel bon ambient del que han gaudit tots els participants, l’experiència ha estat tot un èxit i promet una segona edició de l’iniciativa. L’expedició ha estat dirigida per Ariadna Armas, responsable de medi ambient del Club Nàutic l’Escala i ha comptat amb la participació de Rafel Callol, delegat de seguretat i medi ambient de la junta directiva de l’entitat.

Fotografies

Quines notícies vols veure:

17.3º C

Vent: 257 WSW 2.4Kts, 5.5 Max