Daniel García i Max Stein, guanyadors del X Trofeu Mar d’Empúries

  • 27/September/2020
  • Categoria: Regates, Regates

Els navegants infantils han inaugurat el Circuit Català d’Optimist, el dissabte 26 i el diumenge 27 de setembre al X Trofeu Mar d’Empúries del Club Nàutic l’Escala.

La jornada inaugural va ser un dia meteorològicament variat i complicat. D’entrada, la tramuntana i una onada pronunciada rebia als regatistes obligant al Comitè de Regata a aplaçar la competició. Després d’esperar a terra, el vent va anar amainant, de manera que es va poder celebrar una màniga pel Grup 1 i iniciar-ne una pel Grup 2 que malauradament es va haver d’anul·lar per la caiguda definitiva de la intensitat.

Tocava esperar a l’aigua i encara tocava donar una sortida sense resultats amb un vent del 130 fins que va rolar al 180 amb prou pressió com per completar la jornada amb dues proves disputades pel Grup 1 i una pel Grup 2.

El diumenge la tramuntana ha tornat a ser l’altra protagonista de la jornada. Rebia als navegants amb ratxes superiors als 30 nusos obligant a aplaçar de nou les mànigues previstes durant unes hores. Posteriorment tornava a baixar d’intensitat i amb uns 15 – 20 nusos el Grup 1 ha pogut celebrar dues proves més.

Victòries de Daniel García, en Grup 1 i Max Stein, en Grup 2

Donades les condicions, però, el Grup 2 finalment no ha navegat avui, pel que Max Stein, del CN El Masnou confirma la seva victòria de la general i de la divisió Sots 13, en la que el segueixen Pepe García del GEN Roses i Tessa Aguirre del CV Blanes. A la novena posició del rànquing global es situa el guanyador Sots 11, Marcel Marfà del CN Sant Feliu de Guíxols. El segon i el tercer lloc són, en aquest cas, per Pau Casas, del CN El Manou i Giulia Sandri, del CN El Balís. Roger Sanromà, del CN Vilassar de Mar; Max Alonso, del CN Vilassar de Mar; i Joan Hadzi, del CN El Balís s’han adjudicat el podi entre els Sots 16.

Daniel García del CN El Masnou, per la seva banda, ha estat el guanyador absolut del Grup 1 i de la divisió Sots 16 amb dos primers parcials i set punts. Izan Codinachs del CN Sant Feliu de Guíxols i Santiago Nuñez del CN El Garraf s’han adjudicat el segon i el tercer esglaó del podi tant de la classificació general com Sots 16. Des de la cinquena posició del rànquing Jan Domingo del CN Cambrils és el primer Sots 13. El segon i el tercer són Gerard de Sorias del CN Garraf i Miguel García del CN El Masnou, respectivament. Entre els més petits, els Sots 11, les tres posicions d’honor han estat per Tomàs Cunill, del CN El Garraf; Juan Lleonart, del CN El Balís; i Jordi Acevedo, del CN Estartit.

L’acte de lliurament de trofeus ha tingut lloc al voltant de les 17:15 h i ha comptat amb la presència de Gerard Marín, comodor del Club Nàutic l’Escala; i les intervencions de Joan García Márquez, president en funcions de l’Associació Catalana d’Optimist; Josep Maria Isern, vicepresident de la Federació Catalana de Vela i Marta Rodeja, regidora de l’Ajuntament de l’Escala.

El Circuit Català d’Optimist continuarà a Arenys de Mar amb una nova convocatòria prevista pels dies 17 i 18 d’octubre. Molta sort a tots i totes!!

Classificacions

Fotografies

Quines notícies vols veure:

17.8º C

Vent: 48 NE 15.0Kts, 22.1 Max