Doble guardó pel Club a la Festa de la Vela Catalana

Club Nautic l'Escala-Festa de la Vela Catalana 2020
Club Nautic l'Escala-Festa de la Vela Catalana 2020
  • 1/February/2020
  • Categoria: Esport
  • Etiquetes: Esport Blau, Festa de la Vela Catalana, Vela Social Inclusiva

El Club Nàutic l’Escala recollia dos guardons a la Festa de la Vela Catalana que organitza anualment la Federació Catalana de Vela. La gala va tenir lloc ahir al vespre, divendres 31 de gener al Museu Marítim de Barcelona. D’una banda, s’enduia la Vela d’Or, un distintiu que reconeix la seva tasca organitzativa i esportiva. De l’altra, un reconeixement a la vessant més social de la promoció de la vela del Club.

Vela Social

El premi a la Vela Social distingeix el programa Esport Blau, que té per objectiu difondre l’esport de la vela entre els alumnes de cinquè de primària de l’Escala. El projecte, que és un dels que compta amb més recorregut de tot el litoral català, és fruit de l’esforç conjunt entre els diferents parts implicades.

És gràcies al port esportiu de la Costa Brava, la Federació Catalana de Vela, els centres educatius i l’Ajuntament de l’Escala que l’esport de la vela s’integra a l’assignatura d’educació física dels joves en una proposta de formació poliesportiva que aposta per la interdisciplenarietat. D’aquesta manera, els seus continguts es relacionen també amb altres assignatures escolars.

Rep el suport, a més, de les Associacions de Pares i Mares de les dues escoles, el Departament d’Educació de la Generalitat i el Consell Català de l’Esport.

La introducció de la vela als projectes educatius dels centres d’ensenyança com a mitjà educatiu i de formació s’emmarca en el principal objectiu de l’Escola de Vela del Club Nàutic l’Escala com a associació pel foment de l’esport: difondre i promocionar la vela perquè en gaudeixin el màxim nombre de persones possible.

Vela per Tothom

El premi a la vela social reconeix també el treball de l’entitat per integrar a tothom, amb independència de les seves condicions físiques i socials a les activitats ofertes per l’Escola de Vela.

El vocal de vela de la Junta Directiva del Club, Pere Sala, va ser l’encarregat de recollir els trofeus.

Quines notícies vols veure:

13.4º C

Vent: 49 NE 2.4Kts, 19.8 Max