Embarcació neta, entorn net

  • 1/October/2019
  • Categoria: Mediambient

La neteja periòdica de l’embarcació és necessària per tal de conservar-la en les millors condicions i obtenir-ne el millor rendiment i durabilitat al llarg dels anys. Les tasques dependran de l’eslora i el tipus de model, però també de l’ús que en fem. A més, haurem de tenir en compte que n’hi ha algunes que podrem fer nosaltres mateixos i altres que és preferible que realitzi un professional.

En la majoria dels casos necessitarem tres elements: aigua, un producte de neteja i un drap, raspall, polidor… que servirà per aplicar el netejador de la manera més adequada. En aquest sentit, és convenient tenir en compte varis factors, tant per aconseguir el millor resultat com per efectuar l’operació produint el menor impacte possible al medi.

Elecció del producte

Hi ha una gran varietat d’opcions disponibles, des de netejadors domèstics fins a alternatives creades específicament per a determinats materials. A l’hora d’escollir-lo és aconsellable optar pels que són biodegradables, propietat indicada a l’etiquetatge i que garanteix el màxim respecte al mar i a l’entorn.

Aplicació

Cal seguir sempre les indicacions especificades pel fabricant de cada producte per obtenir el millor resultat sense malgastar-lo.

L’aigua

Totalment indispensable per a la neteja, és vital emprar únicament la quantitat necessària. La majoria de vegades, un cop humida la superfície a netejar, podem prescindir de l’aigua fins a l’hora d’esbandir, pel que convé apagar-la mentre no sigui absolutament imprescindible.

Quines notícies vols veure:

15.0º C

Vent: 44 NE 15.4Kts, 16.9 Max