Gerard Marín i la Vendée Globe protagonitzen la primera tertúlia virtual del Club

  • 7/December/2020
  • Categoria: Social

Una trentena de persones assistien a la primera tertúlia virtual del Club Nàutic l’Escala: Vendée Globe 2020, un viatge més enllà dels mars. Durant la trobada, que va tenir lloc el passat dissabte 5 de desembre a les 18 h través de la plataforma Zoom, els participants van poder conversar amb el regatista oceànic Gerard Marín sobre la regata Vendée Globe.

Marin, que a més de ser el comodor del Club compta amb dues Barcelona World Race al seu palmarès, va donar algunes de les claus per conèixer millor la Vendée Globe, la que és, probablement, la regata oceànica més important del món i també l’edició 2020 de la competició, que iniciava el seu recorregut el diumenge 8 de novembre amb 33 navegants a la línia de sortida.

Tècnica, psicologia i meteorologia

Durant la xerrada, que va ser conduïda pel Director Esportiu del Club Xavi López, els assistents van poder aprofundir en la història de la mítica regata i també en l’evolució de les embarcacions, inicialment convencionals i a dia d’avui, autèntiques plataformes d’enginyeria avançada. A més de la part tècnica, també es va parlar de la part més humana i psicològica d’aquesta aventura, tot un repte pels seus participants, així com de la meteorologia.

També va tenir el seu espai el projecte One Ocean One Planet de Didac Costa, soci esportiu i regatista del Club del 2008 al 2015 que en aquests moments s’enfronta a la seva segona Vendée Globe. Acabada la regata, Costa visitarà el Club per oferir una conferència sobre la seva experiència a la volta el món en solitari, sense escales i sense assistència. Durant la seva estada, a més, farà entrega dels premis als guanyadors de la Lliga de l’Escala de la Virtual Vendée Globe 2020.

Quines notícies vols veure:

18.1º C

Vent: 119 ESE 6.1Kts, 15.0 Max