José Luis Doreste i Mònica Azón, vencedors de la Regata Masters de l’Escala

  • 17/March/2019
  • Categoria: Regates

José Luis Doreste, en Laser Standard, i Mònica Azón, en Laser Radial, són els vencedors de la Regata Masters, disputada entre el dissabte 16 i el diumenge 17 de març al Club Nàutic l’Escala. El port esportiu inaugura, així, el seu calendari de competició de vela lleugera amb una cita que enguany celebra la seva segona edició i que mostra, novament, que la vela és un esport per totes les edats. La prova és puntuable pel circuit de la categoria Laser Master, integrada per persones de més de 35 anys, i és l’escalfament ideal per tots els regatistes que es preparen per la propera Euro Laser Masters Cup de Calella de Palafrugell i l’Europeu de la classe, que tindrà lloc a Roses.

Participants d’alt nivell

Un incentiu més, doncs, pels participants. 25 navegants de les classes Laser Standard i Laser Radial i, entre ells, olímpics com José Luis Doreste, Mònica Azón o Miguel Noguer. També destaca la participació de Guillermo Altadill, navegant oceànic amb múltiples voltes al món al seu palmarès.

Condicions variades

La regata obria les seves portes el dissabte 16 de març a les 10 hores del matí i començava amb la reunió de patrons, que es va celebrar acompanyada de cafè i pastes per a tots els participants. Més tard sortien tots a l’aigua, on van poder disputar fins a tres proves amb una marinada d’entre sis i vuit nusos. Van finalitzar la jornada a terra amb un bon plat de pasta per recuperar forces i comentar la regata amb els altres participants.

Si bé la manca de vent marcava els primers compassos del diumenge 17, la tramuntana ha dominat la segona part de la jornada. Després d’esperar una bona estona a l’aigua i fins i tot tornar a terra, la tramuntana feia acte de presència al camp de regates. Va començar suau i es va reforçar, fins a oferir ràfegues de més de 20 nusos, al llarg de les dues mànigues celebrades.

Victòries olímpiques

Els participants completaven, així, un total de cinc regates amb condicions ben variades i aconseguien descartar el seu pitjor resultat. La victòria ha estat per regatistes olímpics en les dues categories. El Grand Master José Luis Doreste (CN Port d’Aro) liderava la flota de Laser Standard de principi a fi i amb quatre primers parcials i un segon descartat s’alçava amb el primer premi. La segona plaça era per Miguel Noguer (CN El Masnou), que sumava nou punts i la tercera, per Antoni Roig (CV Calella), tots dos Grand Master. La Master Mònica Azón (CN El Masnou), per la seva banda, s’imposava entre els Laser Radial amb només cinc punts i quatre victòries parcials. L’acompanyaven al podi el també Master Xavier Boluda (CN El Balís) i l’Apprentice Master Carlos Edmundo Silva del RCN Barcelona.

Tres regatistes de l’Escala

La Regata Masters ha comptat, a més, amb la participació de tres representants locals. Han estat Paco Roig, que malauradament partia el màstil a la primera prova del diumenge i no podia continuar navegant, Vicenç Batlle i Valentín Baraibar, que inauguren, amb aquesta cita, el seu calendari de regates de la classe.

El Club Nàutic l’Escala ha organitzat aquesta regata per delegació de la Federació Catalana de Vela i per fer-ho ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Escala i la Classe Laser Catalunya. Durant el cap de setmana, la regata ha rebut l’ajuda, també d’un grup de voluntaris integrat per membres del programa Inservela i del CRAE L’Albera.

Fotografies

Quines notícies vols veure:

23.8º C

Vent: 275 W 8.4Kts, 9.3 Max