Instal·lacions i serveis a punt!

  • 2/June/2021
  • Categoria: Port

Al Club treballem per oferir-te unes instal·lacions i serveis cada vegada més sostenibles i que et permetin gaudir del port i de la navegació de manera agradable i amb tota la informació que necessites. Vols conèixer les últimes accions?

El Club Nàutic l’Escala ha completat, recentment, la instal·lació d’un nou sistema d’autoconsum fotovoltaic sobre la coberta de la Seu Administrativa de l’entitat. La planta fotovoltaica consta de 33 panells solars de 15 quilovats de potència instal·lada i ofereixen 495 watts/pic i una potència nominal total de 16.355 Wp. Com a element destacat, incorpora, a més, un sistema de monitorització integrat que permetrà al Club analitzar la corba horària dels consums horaris. D’aquesta manera, el Club podrà millorar la seva eficiència energètica i planificar futures necessitats del sistema.

Es calcula que aquesta instal·lació, que s’ha realitzat amb Grupo Novelec i l’enginyeria Segetec, suposa un estalvi d’un 15% en el consum d’energia del Club, xifra que en un futur podria arribar al 40%.

Un model més sostenible

Amb una inversió d’uns 15.000 euros, aquesta acció s’integra al pla de transició energètica del Club davant la necessitat de millorar l’eficiència energètica de la instal·lació i evolucionar cap a un model més sostenible energèticament. A mig termini, l’objectiu de l’entitat és assolir que un 30% de l’energia consumida a la concessió portuària provinguin de fonts renovables pròpies.

A més de la nova planta fotovoltaica, aquest 2021, s’està treballant per millorar la gestió de l’encesa de la il·luminació del Club i s’ha previst la instal·lació d’uns comptadors de consum d’aigua i electricitat que permetran conèixer com i d’on prové la seva despesa en temps real per tal de continuar millorant en estalvi i eficiència.

Un pla amb trajectòria

Aquestes mesures es sumen a altres ja dutes a terme anteriorment com són la substitució de les calderes d’aigua calenta de gasoil per alternatives que funcionen amb energia elèctrica 100% renovable i l’adquisició de vehicles elèctrics per d’evitar emissions de CO2 en el transport intern del personal del Club.

Ja està disponible el nou servei de meteorologia del Club, que podràs consultar des del web i des de les tauletes tàctils que trobaràs a les oficines del Club. La secció ara compta amb dues càmeres web que et permetran consultar l’estat del mar en directe des de dos punts.

D’altra banda, incorpora un nou panell de gràfiques que ofereix la possibilitat de consultar l’evolució del temps amb informació ampliada sobre la direcció i la intensitat del vent, la temperatura o la pressió atmosfèrica, entre altres. A més, inclou la previsió meteorològica de fins a set dies per tal de que puguis planificar les teves sortides amb les màximes garanties d’èxit

Consulta la nova secció de meteorologia del Club abans de sortir a navegar i si tens qualsevol dubte, contacta amb les oficines del Club!

2020-Club Nàutic l'Escala-port-benzinera

Necessites benzina? Recorda que a l’Estació de Servei del Club en trobaràs les 24 h gràcies al seu sistema d’autopagament. Si ets soci i vols gaudir de del teu descompte, sol·licita la teva targeta a l’Oficina Central!

Quines notícies vols veure:

19.4º C

Vent: 269 W 2.5Kts, 25.2 Max