La XX Interclubs Empordà recala a l’Escala!

interclubs emporda 2021 vela de creuer
interclubs emporda 2021 vela de creuer
  • 10/October/2021
  • Categoria: Regates

La regata itinerant de vela de creuer de la Costa Brava ha estat fidel a la seva cita i tornava al Club Nàutic l’Escala els dies 9 i 10 d’octubre en la seva segona Fase. Arribava després d’estrenar-se amb el Club Vela Golfus i el GEN Roses com a amfitrions els dies 25 i 26 de setembre.

La XX Interclubs Empordà reunia fins a una trentena de tripulacions durant la seva jornada inaugural a l’Escala. I és que a la flota s’hi unien els navegants de la Secció de Creuer del Club, que celebrava la primera Trobada de Velers corresponent a la Ruta de l’Anxova 2021-2022.

Club Nautic lEscala-Interclubs Emporda

Jornada en blanc per la Ruta de l’Anxova 2021-22

En la seva vintena edició, l’Interclubs Empordà ha tancat la seva singladura a l’Escala amb dues proves disputades totes dues la jornada de diumenge. És per això que la classificació de les Trobades de Velers queda en blanc a l’espera de la seva nova cita, que tindrà lloc el proper dissabte 13 de novembre.

Malgrat tot, els navegants van poder gaudir de la vessant més social de la regata, l’Interclubs Meeting Point. La retrobada va ser, en aquest cas, al voltant d’una fideuà preparada per Arrossades de l’Empordà i va ser l’ocasió perfecte per compartir moments i experiències amb altres aficionats a la vela de creuer.

interclubs emporda 2021 vela de creuer

Diumenge de tramuntana

Afortunadament, el mar d’Empúries esperava a les 24 embarcacions participants amb tramuntana el diumenge. L’onada i el vent, que va anar rolant a la dreta i que es va mantenir entre 10 – 15 nusos d’intensitat, els van acompanyar durant dos recorreguts de tipus sobrevent-sotavent. L’Oreig (Archambault A35) de Martí Gelabert del CN Port d’Aro i el Wave de Craig Clark (Grand Soleil 44) del CN Estartit s’adjudicaven aquestes dues proves en temps real.

interclubs emporda 2021 vela de creuer

L’Oreig, impecable en ORC

Després d’aplicar el temps compensat, els de Gelabert sumaven dues victòries parcials a la divisió ORC i per tant, únicament dos punts. Descartant el tercer de la darrera prova de la Fase 1 són els líders incontestables de la categoria ORC de la XX Interclubs Empordà amb tan sols quatre punts. El segueix el Windshear (J105) de Hans Mulder del CV Golfus, amb set punts.

interclubs emporda 2021 vela de creuer

Canvi de líder en RI

Manu Tercer (Bénéteau First 35) de Lluís Casademont del CN Costa Brava – CV Palamós passava a ocupar el primer esglaó del podi provisional RI amb 12 punts. Amb 17 i 18 punts, el Fanytas (Dufour 34) d’Ingrid Banús i el Lone (IMX 38) de Ramon Garriga, ambdós del CN Port d’Aro, ocupen el segon i el tercer lloc.

Gran rendiment de Nauticescala 3 entre els Rally

A la flota Rally, el Nauticescala 3 (J70) patronejat per Marc Verdaguer del CN l’Escala ha sumat dues noves victòries parcials que el situen primer de la divisió Regata amb només quatre punts. La divisió Creuer queda encapçalada per una altra tripulació de l’Escala, el Matifou (Attalia) d’Olivier Caucat.

El primer Vintage de l’Interclubs Empordà és, a dia d’avui, Manu Tercer, mentre que entre les tripulacions A Dos, és Pichu (Dufour 40 Performance) de Nacho Rupérez del CN El Balís.

interclubs emporda 2021 vela de creuer

Més sorpreses a l’Escala

A més de la competició, la jornada d’avui al Club Nàutic l’Escala, ha desvetllat els guanyadors del sorteig d’un 1 servei d’antifouling gratuït amb pintura Jotun Mare Nostrum a Varador l’Escala. El premi, ofert pels dos patrocinadors de la regata, ha anat a parar a mans del Triplex II (Dufour 334 Trophy) de Jordi Capel del CV Golfus.

A punt pel desenllaç?

Amb un total de cinc proves navegades, les 24 tripulacions de la XX Interclubs Empordà es preparen pel desenllaç. Serà a la tercera i última fase, que tindrà lloc al Club Nàutic Estartit entre els dies 23 i 24 d’octubre.

Fotografies

Classificacions

Viu la regata en diferit

Quines notícies vols veure:

21.6º C

Vent: 214 SW 10.3Kts, 17.6 Max