La vela torna a l’escola a l’Escala!

  • 2/October/2020
  • Categoria: Esport

Enguany torna l’Esport Blau Escolar a l’Escala i, amb ell, l’oportunitat perquè els alumnes de primària del CEIP Empúries i del CEIP Esculapi s’acostin a l’esport de la vela i al mar. Tots ells, navegaran un cop a la setmana, durant tot un trimestre, des de les instal·lacions del Club Nàutic l’Escala.

Pel que fa a les sessions del alumnes de cinquè que no es van poder realitzar el curs passat, s’estan recuperant des del passat 15 de setembre. Seran un total de set sessions i comptaran amb la participació de 72 nois i noies dividits en quatre grups i alhora en diferents grups estables per tal de garantir la màxima seguretat davant la COVID-19 entre tots els participants. Els alumnes de cinquè de la present promoció començaran l’activitat la propera primavera.

Aquest programa de Vela Escolar -que té com a objectiu aproximar i promoure la vela entre els alumnes de 5è de primària dels centres educatius del litoral català– neix l’any 2017 i està impulsat per la Federació Catalana de Vela, el Consell Català de l’Esport, el departament d’Educació i els Consells Esportius de Catalunya, amb la col·laboració del la Diputació de Girona, Clubs / Escoles de Vela i dels ajuntaments i Centres Educatius dels municipis adherits.

El programa combina educació i esport, i proposa una activitat de formació poliesportiva en l’esport de la vela integrada dintre de l’assignatura d’Educació Física. Els pilars de l’Esport Blau Escolar són: la pràctica esportiva de la vela, el respecte al medi i a les nostres arrels, el treball en equip i l’amor pel mar.

Quines notícies vols veure:

14.7º C

Vent: 123 ESE 7.2Kts, 19.8 Max