La XIX Atena Regata ja té guanyadors!

2020-Club Nàutic l'Escala-regates-optimist-atena regata
2020-Club Nàutic l'Escala-regates-optimist-atena regata
  • 6/September/2020
  • Categoria: Regates

Daniel García del CN El Masnou, a la classe Optimist G1 i G2 i el Nacra 17 dels locals Marc Verdaguer i Elisa Corrochano a la divisió Open s’han proclamat avui, diumenge 6 de setembre, campions de la XIX Atena Regata. Maria Blanco del CN El Balís, per la seva banda, ha estat la primera classificada absoluta del Campionat de Catalunya d’Optimist G3 aquest cap de setmana a la regata que celebra la Festa Major de l’Escala.

Ha estat després de dos dies de competició al Mar d’Empúries, en els que la meteorologia ha deixat la flota a terra el diumenge per manca de pressió de vent. La marinada, amb una intensitat que va oscil·lar entre els 8-9 i els 10-12 nusos al llarg del dissabte va permetre completar el programa previst per la jornada. Els 58 joves navegants del Campionat de Catalunya d’Optimist G3 disputaven fins a tres proves, mentre que les categories Open i els Optimist G1 i G2 en realitzaven quatre.

Després del dia en blanc, l’entrega de trofeus als premiats s’ha avançat a les 16 h. L’acte ha comptat amb la intervenció de Gerard Marín, Comodor del Club, i de Joan García, copresident d’ACCIÓ, així com la presència tant dels guardonats com dels seus entrenadors i familiars.

Campionat de Catalunya Optimist G3

Amb dos primers i un segon parcials, Maria Blanco s’ha adjudicat el Campionat de Catalunya G3 i s’ha endut el primer premi de la categoria Sots 13 Femenina seguida de Gisel Fontana del CN Cambrils i Inés Samon del CN El Masnou. La segona plaça de la general ha estat per Alex Camps del CN Vilassar de Mar, guanyador de la divisió Sots 13 masculina al capdavant de Pepe García del GEN Roses i Roger Ramon del CN Cambrils.

Marcel Marfa del CN Sant Feliu de Guíxols s’ha classificat tercer de la general i era mereixedor, així, de la victoria entre els masculins Sots 11. El segon i el tercer lloc, en aquest cas, han estat per Lucas Garrido del CN Arenys de Mar i Max Piguillem del CV Blanes. Entre les noies, el podi ha estat per Cristina Guillén del CN Cambrils i les germanes Ariadna i Núria Puig del CN l’Escala.

A la divisió Sots 16 masculina, els guanyadors han estat Nicolás Hernández del CV Blanes, Ramon Hernández del mateix Club i Joan Hadzi del CN El Balís.

Optimist G1 i G2

Entre els nois i noies dels Grups 1 i 2 d’Optimist, el guanyador absolut ha estat Daniel García del CN El Masnou, que ha ocupat el primer esglaó d’un podi Sots 16 completat amb el primer i segona de la general: Joan Fargas del CN Cambrils i Ona García del CN El Masnou.

Els tres primers llocs de la divisió Sots 13 han estat per Joan Domingo del CN Cambrils, Jana Rahola del CN Arenys de Mar i Bruno García del CN El Masnou.

Open

Marc Verdaguer i Elisa Corrochano, a bord del seu Nacra 16 van dominar les quatre proves disputades ahir i són, per tant, els líders indiscutibles de la categoria Open. Vicenç Batlle i Valentín Baraibar, navegant amb Laser Radial, han estat el segon i el tercer classificats respectivament.

Entre la flota, totalment local, també s’han endut premi María Peñalba, com a primera fèmina; Jordi Oliveras, com a regatista Master i Luca Castelli entre els Juvenils.

Repte organitzatiu

La regata ha estat concorreguda. Hi han participat un total de 123 navegants distribuïts en les diferents classes. Ha estat, per tant, tot un repte organitzatiu.

Tot i les circumnstàncies actuals, l’organització ha establert mesures per tal d’evitar al màxim el risc de contagi entre els participants i les persones involucrades. La zona d’avarada s’ha parcel·lat per equips, la sortida i l’entrada a port s’ha fet de manera esglaonada i l’ús de mascareta ha estat obligatori a terra en tot moment. Els tràmits d’inscripció i al taulell d’anuncis oficial han estat virtuals. A més, s’han suspès totes les activitats socials i a l’entrega de trofeus només hi han pogut assistir els premiats.

Aquesta és la primera competició que organitza el Club aquest mes de setembre amb l’objectiu de dinamitzar les activitats i el turisme al port i a l’Escala, i és que prenent les mesures i els protocols adequats és possible seguir gaudint de la navegació. El calendari continuarà amb la X Regata Mar d’Empúries els propers dies 26 i 27 de setembre i acollirà la tercera fase de la Regata Interclubs Empordà el 10 i 11 d’octubre.

Classificacions

Fotografies

Quines notícies vols veure:

14.1º C

Vent: 279 W 7.2Kts, 18.1 Max