La XIX Interclubs Empordà visita l’Escala!

  • 15/October/2020
  • Categoria: Regates

Aquest cap de setmana, 10 i 11 d’octubre, la XIX Interclubs Empordà ha arribat fins a l’Escala per disputar la tercera Fase. Recalava al municipi després de celebrar-se a Empuriabrava i Roses, els dies 12 i 13 de setembre en la seva primera etapa i Port de la Selva, el 26 i 27 de setembre, en la segona.

Novament, la regata itinerant de la Costa Brava congregava una trentena d’embarcacions, i entre elles, la desena de tripulacions que inauguraven, el dissabte, el calendari de la secció de creuer del Club amb la primera prova de la Ruta de l’Anxova 2020-21.

Era un cap de setmana de condicions meteorològiques complicades i de fet, el diumenge, el Comitè de Regata de la Interclubs es veia obligat a suspendre les proves previstes per la jornada.

El dissabte, en canvi, la manca de vent provocava que la flota hagués d’esperar una bona estona a l’aigua. Finalment, però, s’establia un vent del sud molt suau que permetia celebrar una prova costanera d’unes sis milles amb sortida des de l’Escala en direcció a Montgó, Empúries i arribada prop del port de l’Escala.

Nova victòria de L’Oreig

Tot i que el Lone (IMX 38) de Ramon Garriga del CN Port d’Aro agafava el lideratge durant els primers compassos de la màniga era finalment L’Oreig (Archambault A35) de Martí Gelabert, del mateix Club, el que s’adjudicava la victòria de les divisions ORC i RI.

El Lone ha acabava segon RI i la tercera plaça era per a Windshear (J105) de Hans Mulder, del CV Golfus. D’aquesta manera, el podi provisional queda en mans de L’OreigTriplex II (Dufour 334 Trophy) de Jordi Capel del CV Golfus i Lone.

En ORC, el segon i el tercer lloc d’aquesta quarta prova de la Interclubs Empordà eren per a Siete (J99) de George Ball del CN Estartit i Windshear, respectivament. A la general, L’Oreig agafa avantatge en el seu lideratge per davant de Manu Tercer (Bénéteau First 35) de Lluís Casademont del CN Costa Brava i Windshear.

Jocker in the Pack venç en la divisió Rally

El Jocker in the Pack (Cork 1720) de Cristian Baille del CV Golfus era el guanyador de la prova en la categoria Rally seguit de dos J70 del CN l’Escala, el Nauticescala 3 liderat Marc Verdaguer i el Nauticescala 2 de Valentín Baraibar.

Jocker in the Pack acumula, així la quarta victòria en aquesta edició de la Interclubs Empordà i resta imbatut al capdavant dels Rally. Surprise (Dehler 37R) de Lluís Ramírez del CV Golfus i Estupendo (Bénéteau First 36.7) de Dani Blanch són segon i tercer de la general provisional.

Impulsion guanya en HN

La tripulació del CN Banyuls liderada per Jean-Marie Sannac (Bénéteau 40 Racing) s’adjudicava la seva segona victòria parcial i tornava a la capçalera de la general HN. El Suspens Pitalugue de Christophe Cottin del SNBV ocupa la segona plaça i l’Attalia Matifou 3 d’Olivier Caucat, del CN l’Escala, la tercera.

La Ruta de l’Anxova estrena classificacions!

Amb la Trobada de Velers celebrada dissabte en el marc de la XIX Interclubs Empordà, la secció de creuer del Club estrena les classificacions de la temporada 2020-21. Aquesta primera prova se l’adjudicava el J70 de l’Escola de Vela liderat per Marc Verdaguer, el Nauticescala 3. Aquesta victòria el situa com a primer classificat provisional de la divisió Regata seguit pel segon de la jornada, el Nauticescala 2 patronejat per Valentín Baraibar.

El tercer lloc d’aquesta màniga inaugural era per al Cuereta (Winner 9) de Tomàs Gallart, que aconseguia, així, la capçalera de la categoria Rally 1. El segueixen, a la general provisional, el Furri (Dufour 40 E) de Ramon Almato i Matifou (Attalia) d’Olivier Caucat. Rasca (Bénéteau First 26Q) de Gaietà López s’estrena com a líder entre els Rally 2.

La propera Trobada de Velers està prevista pel proper dissabte 7 de novembre.

Fotografies

Classificacions

Viu la regata en diferit

Quines notícies vols veure:

13.4º C

Vent: 326 NW 10.9Kts, 16.7 Max