L’Institut de la Vela torna a navegar a l’Escala!

Grup
Grup
  • 10/February/2021
  • Categoria: Esport

El dimecres 3 de febrer 22 nois i noies de 2n d’ESO de l’INS El Pedró de l’Escala sortien a navegar al Club Nàutic l’Escala. Iniciaven, així, l’Institut de la Vela, que emmarcat dins el programa d’optatives del centre educatiu, els oferirà fins a 15 sessions per acostar-los al mar, als esports nàutics i, en particular, a la pràctica de la vela.

Aprendre i gaudir

Els alumnes visitaran el Club els dimecres de 10:30 a 12:30 h. Dues hores setmanals durant les que aprendran a navegar a vela amb autonomia. Practicaran els diferents rumbs de navegació i els principis bàsics de la meteorologia i de la teoria de la vela.

Les dues primeres sessions tindran lloc amb embarcacions col·lectives per tal de poder refrescar els coneixements que molts d’ells ja van obtenir al programa Esport Blau. Posteriorment, començaran a sortir amb embarcacions individuals i dobles, el que els permetrà guanyar confiança i convertir-se en autèntics navegants.

L’optativa també els donarà l’oportunitat de provar el rem, i és que s’ha previst incloure dues o tres sessions en les que navegaran amb caiac, SUP i rem de mar, tres modalitats perfectes per gaudir del mar d’Empúries.

Una iniciativa conjunta

El programa Institut de la Vela és fruit de la col·laboració de l’INS El Pedró de l’Escala i la seva Associació de Pares i Mares, l’Ajuntament de l’Escala, la Federació Catalana de Vela i el Club Nàutic l’Escala. Rep el suport, a més, del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i del Servei d’Esports de la Diputació de Girona.

Quines notícies vols veure:

11.0º C

Vent: 226 SW 3.3Kts, 4.1 Max