Marc Verdaguer dóna a conèixer millor les embarcacions voladores

  • 13/February/2021
  • Categoria: Social

Una trentena de persones han participat a la xerrada Embarcacions Voladores, noves tendències que ha tingut lloc avui, dissabte 13 de febrer a les 18 h, a través de la plataforma online Zoom. El regatista del Club, Marc Verdaguer, ha estat l’encarregat de donar algunes de les claus d’aquest tipus de vaixells, cada cop més de moda des de l’edició 2013 de l’America’s Cup.

Aprenent de foils

Verdaguer, que va ser subcampió d’España i 13è a l’europeu de catamarans Classe A el 2018 navega ara amb la classe també voladora Moth. Des de la seva experiència, el regatista ha començat la conferència explicant als assistents què és una embarcació voladora, com funciona i alguns dels tipus de foils que existeixen.

Ha mostrat, també, alguns dels models que hi ha actualment a l’aigua, com son el Moth, el WASPZ, el Mini 6.50 o l’IMOCA 60, passant per propostes orientades a la navegació d’esbarjo com són el Gunboat o el Bénéteau Figaro 3. Ha reservat espai, és clar, pels AC72 i AC75 de l’America’s Cup, ha comentat algunes curiositats i també els pros i contres d’aquest tipus de navegació.

I tu, t’atreveixes a volar?

Finalment, després de comprovar l’interès generat entre l’audiència, el Club, amb la col·laboració de Marc Verdaguer, s’ha compromès a organitzar una jornada de test d’embarcacions voladores que tindrà lloc, previsiblement, a finals de primavera.

Un viatge pel Mediterrani

El calendari de trobades online del Club continuarà el proper dissabte 27 de febrer. En aquesta ocasió, podràs navegar de l’Escala a Ítaca de la mà del soci del Club Ramon Almato, que explicarà l’experiència mediterrània que va viure aquest estiu a bord del seu veler, el Furri.

No t’ho perdis!

Quines notícies vols veure:

17.8º C

Vent: 53 NE 16.2Kts, 22.1 Max