Ambaixadors del Club: Marc Verdaguer, al Mundial Moth 2021

Marc Verdaguer-Mundial Moth 2021
Marc Verdaguer-Mundial Moth 2021
  • 8/September/2021
  • Categoria: Esport

El setembre ha començat amb competició pels Ambaixadors del Club en les diferents classes, destacant la participació de Marc Verdaguer al Mundial de Moth disputat a Malcese, Italia, entre els dies 1 i 7 de setembre.

Amb 14 proves disputades, sis de qualificació i vuit finals que navegava integrat al grup plata, Verdaguer finalitzava la regata reina de la classe en la posició 119 després de mantenir-se bastant regular a la meitat de la taula i ser dels pocs en aconseguir acabar totes les mànigues excepte una on al tram final li queia el pal. Valoració positiva, doncs, d’una regata on ha registrat el seu rècord de velocitat, 29,5 nusos i durant la que ha pogut competir amb una flota de gran nivell entre la que hi havia regatistes olímpics i d’America’s Cup.

Verdaguer destaca, també, l’espectacularitat i la dificultat de les sortides en haver-hi 75 embarcacions a la línia de sortida navegant a 20 nusos així com la duresa de les condicions que va oferir el llac de Garda. D’una banda, el vent suau que va predominar la major part dels dies influïa els resultats afavorint als rivals més lleugers; de l’altra, un camp de regata on la manca de vent només permetia navegar-hi pel terç esquerre intensificant considerablement el nombre de maniobres i per tant, exigia la màxima eficiència tècnica dels participants.

Malgrat tot, en Marc torna a casa amb una gran experiència d’aprenentatge i aproximació a la classe, així com amb uns objectius de treball clars. Ara, doncs, cal continuar acumulant hores de navegació i millorar la velocitat amb vista a les properes cites del seu calendari de competició. De cara al proper Nadal, a més, Marc Verdaguer preveu estrenar embarcació nova.

Maria Peñalba a la Setmana Catalana de Vela

Maria Peñalba navega a l’Hospitalet de Vandellós

La regatista ILCA 4 del Club Maria Peñalba, per la seva banda, va desplaçar-se fins al Club Nàutic Hospitalet de Vandellós per tal de disputar la 33a edició de la Setmana Catalana de Vela – Gran Premi de la Generalitat de Catalunya els dies 4 i 5 de setembre.

La cita, que va reunir fins a 34 joves navegants de la classe, es va resoldre amb 5 proves disputades amb vent suau de component sud. Peñalba finalitzava segona noia de la classificació des de la 12a plaça de la general amb un setè parcial com a millor resultat en una mostra de la seva evolució favorable navegant en aquest tipus d’embarcació.

Optimist-Atena Regata

Mentrestant, a l’Escala…

El mateix cap de setmana 4 i 5 de setembre, la resta de la flota del Club navegava a casa amb motiu de la XX Atena Regata. Entre els resultats aconseguits pel destacat escalenc destaquen la victòria de Vicenç Batlle a la categoria Open amb tres primers parcials de sis proves disputades i la tercera plaça del podi per a Jordi Oliveras a la mateixa divisió. Tots dos van optar per competir amb Laser Radial.

Els joves navegants de la classe Optimist es van haver d’enfrontar a una flota de fins a 115 embarcacions. Tot un repte especialment per als que s’estrenaven en competició com són Arnau Jou, Arnau Carrés i la seva germana Amalia Carrés de la divisió G2-G3. En aquest cas, la millor posició va ser per a Núria Puig, que va aconseguir situar-se 33 de la general amb un 19è com a millor parcial. En aquesta mateixa divisió van navegar també Júlia Oliveras, Ariadna Puig i Mia Mateu.

Entre els Optimist G1 el primer classificat local va ser Martí Flo, des del lloc 37 de la general. Flo, juntament amb Nerea Obeso i Pablo Garriga van integrar una flota de fins a 56 embarcacions.

Quines notícies vols veure:

18.2º C

Vent: 360 18.4Kts, 23.9 Max