El Club presenta MedFoto, el primer Concurs Internacional de Fotografia de la Mediterrània

  • 28/April/2021
  • Categoria: Social

El Club Nàutic l’Escala i la Fundació Alive donen a conèixer MedFoto, el primer Concurs Internacional de Fotografia de la Mediterrània. El certamen va ser presentat el passat dissabte 24 d’abril en el marc de la primera xerrada online de la Secció d’Activitats Subaquàtiques del Club Nàutic l’Escala. MedFoto neix de l’acord que van signar el Club Nàutic l’Escala i la Fundació Alive, el passat 5 de febrer, segons el que es comprometien a treballar conjuntament per crear un certamen fotogràfic amb l’objectiu de difondre els valors ambientals i humans de la mar Mediterrània.

El mar i la mar Mediterrània han estat molt vinculats a la vila marinera de l’Escala des dels seus orígens. De fet, els grecs desembarcaven a la Península Ibèrica des d’Empúries, on els seus vestigis ens recorden dia a dia la importància de preservar el seu llegat històric i cultural del que el mar n’és un dels seus principals eixos vertebradors.

Aquesta mar que banya les nostres costes és, doncs, molt rica en valors. És cultura i història; un medi de treball i d’esbarjo per a l’home i l’hàbitat de milers d’espècies d’animals i vegetals que configuren el seu paisatge tant especial. Valors que han de conviure pel present i per les futures generacions i que només podrem preservar gaudint i treballant al mar de manera sostenible.

Un concurs obert a diferents categories amb premis en metàl·lic

El Club Nàutic l’Escala i la Fundació Alive donen a conèixer el fruit de mesos de treball, un concurs de fotografia dedicat a tots els vessants del mar Mediterrani amb la temàtica el mar i les persones. Des del paisatge a la vida marina; des del que passa sobre la seva superfície fins el que passa sota les seves aigües; des de les activitats nàutiques professionals fins a les esportives. És per aquest motiu que ofereix fins a set categories de concurs, entre elles una exclusiva per a imatges preses amb dispositius mòbils.

MedFoto és, a més, un concurs obert a tothom qui hi vulgui participar: aficionats a la fotografia i professionals. Tots ells podran presentar fins a 15 fotografies en qualsevol de les categories del certamen. El període d’inscripció i enviament de les imatges s’obrirà el proper dissabte 1 de maig i s’allargarà fins al 31 del mateix mes.

Un projecte col·laboratiu

El certamen MedFoto és una iniciativa conjunta del Club Nàutic l’Escala i la Fundació Alive. El Club Nàutic l’Escala és associació esportiva sense ànim de lucre que té per objectiu promoure la nàutica esportiva i d’esbarjo donant accés al mar a tothom. La Fundació Alive és una fundació privada que treballa per millorar el coneixement de la biodiversitat mitjançant la recol·lecció, catalogació i difusió d’informació biològica.
L’Ajuntament de l’Escala dóna el seu suport al projecte en el marc del seu esforç constant de difusió dels valors i els entorns locals, com a eina per millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Consulta les bases del concurs i participa-hi!

Quines notícies vols veure:

17.7º C

Vent: 49 NE 15.8Kts, 22.1 Max