Mesures per preservar les espècies i la pesca recreativa: la sípia

  • 20/October/2020
  • Categoria: Pesca

Gran notícia per a la pesca recreativa! L’Associació Catalana per a una Pesca Responsable (ACPR) ha aconseguit presentar amb èxit les seves al·legacions davant les restriccions del pla de la sípia previstes en el Pla de Gestió de la Sípia, recentment integrats com a membres del sisè àmbit a el Comitè de cogestió.

El dia 7 d’octubre va ser publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l’ORDRE ARP/166/2020, d’1 d’octubre, per la qual s’aprova el Pla de gestió per al marisc professional de la sèpia (Sepia officinalis) de les badies de Pals i Roses i s’estableixen una veda anual i una limitació de captures en la pesca recreativa.

L’ Ordre que ja és vigent tant pel sector de la pesca professional com la pesca recreativa i comportarà la veda anual d’aquesta espècie en l’àmbit descrit, entre el 1 de setembre i fins al 31 d’octubre, ambdós inclosos.

També, i un cop finalitzi la veda, s’hauran de tenir present les mesures acordades. Queden establerts, així, el nombre de captures d’unitats de sèpia (Sepia officinalis) per embarcació i dia per a la pesca recreativa d’acord amb les condicions i limitacions següents:

  • En el cas d’anar embarcat un únic titular de llicència de pesca recreativa, el límit d’unitats de sèpia per embarcació i dia serà de 15.
  • En el cas d’anar embarcats 2 o més titulars de llicència de pesca recreativa, o en el cas de llicència de pesca recreativa col·lectiva, el límit d’unitats de sèpia per embarcació i dia serà de 25.

L’objectiu d’aquestes mesures és preservar tant les espècies com la pesca recreativa

Quines notícies vols veure:

8.3º C

Vent: 198 SSW 2.6Kts, 32.6 Max