La XXVIII Ruta de la Tramuntana recala i celebra la seva nova segona etapa a l’Escala

XXVIII Ruta de la Tramuntana-Club Nàutic l'Escala
XXVIII Ruta de la Tramuntana-Club Nàutic l'Escala
  • 11/July/2021
  • Categoria: Regates

La XXVIII Ruta de la Tramuntana vivia ahir, dissabte 7 de juliol, una jornada molt especial a l’Escala. Novament, la regata unia el El Balís i el l’Escala en un recorregut de 54 milles que començava al Club Nàutic El Balís a les 15:30 h del divendres 9 de juliol i finalitzava a l’Escala a la matinada del dia 10. El factor de navegació nocturna, doncs, va ser un al·licient una altra vegada en aquesta cita puntuable pel Circuit de Regates d’Alçada i el Campionat de Catalunya d’Alçada.

En aquesta edició, però, s’hi afegia una novetat, i és que el dissabte, la organització conjunta entre el CN Skipper, la Federació Catalana de Vela i el Club Nàutic l’Escala, donava origen a un nou repte: 30 milles de competició que conduïen la flota des de l’Escala fins a l’illa de Massa d’Oros, al Cap de Creus, per retornar al municipi escalenc.

Una trentena de velers per una edició d’excepció

Una trentena de tripulacions han gaudit de la ja mítica regata d’alçada en les seves dues etapes. La primera els deparava unes condicions excel·lents de vent amb les que van poder navegar a molt bon ritme durant tot el recorregut, que els va dirigir fins a l’Escala passant primer per una boia situada davant la costa de Blanes. El bon vent va acompanyar també els velers en la segona fase malgrat una petita encalmada situada al voltant de Cap Norfeu que va retardar el retorn a l’Escala de la cua de la flota.

El primer en creuar la línia d’arribada a l’Escala en els dos casos era l’Hydra d’Oscar Chavez, tot i que el lideratge provisional en temps compensat en les dues etapes i després de sumar els resultats de les dues proves va ser per L’Oreig de Martí Gelabert del CN Port d’Aro. Amb un tercer i un segon parcials, la segona plaça va ser pel Lone II de Ramon Garriga del mateix Club, mentre que el bronze se’l va adjudicar Smerit de Tito Moure del CV Blanes.

Fins a quatre equips escalencs han participat en aquesta edició de la Ruta de la Tramuntana entre els que destaca la segona plaça de la classificació general Promoció del Poma de Pere Sala i el tercer esglaó del podi de Matifou d’Olivier Caucat. En la mateixa divisió, van completar la divisió local dues embarcacions de l’Escola de Vela del Club: el J70 Nauticescala 1 liderat per Josep Calpe i el Cresques, que va comptar amb Valentín Baraibar com a patró en la segona fase.

2021-Club Nautic lEscala-Ruta de la Tramuntana - Regates-vela de creuer

Els navegants s’acomiaden fins l’any que ve al Club Nàutic l’Escala

Els vencedors de la regata van rebre els seus trofeus en un acte que va tenir lloc a la plaça de la Seu Social del Club Nàutic l’Escala al voltant de les 20:30 hores del dissabte i que va comptar amb l’assistència i les intervencions de Pere Sala, vocal de creuer de la Junta Directiva de l’associació esportiva escalenca; Meritxell Cornudella, representant del Club Nàutic El Balís; Enrique Curt, president del Club Nàutic Skipper; Joan Balaguer, president del CV Blanes i vocal de creuer de la Federació Catalana de Vela; el Sr. Jordi Masquef, Delegat d’Esports de la Diputació de Girona i vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava – Girona; i el Sr Josep Bofill, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de l’Escala.

La cerimònia va acabar amb una degustació d’anxoves de l’Escala maridades amb cava. El punt i final perfecte a dues jornades intenses de competició, navegació i diversió a la Costa Brava.

Club Nautic lEscala-Ruta de la Tramuntana - Regates-La Ruta de la Tramuntana

XXVIII Ruta de la Tramuntana – Regata de la Costa Brava

La Ruta de la Tramuntana és una iniciativa del Club Nàutic Skipper, Difusión Náutica i la Federació Catalana de Vela amb la coorganització del Club Nàutic El Balís i el Club Nàutic l’Escala. Rep el suport del Patronat de Turisme Costa Brava, Ports de la Generalitat, l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics, l’Ajuntament de l’Escala, el Clúster Nàutic Català, el Club Vela Blanes, la Real Asociación Nacional de Cruceros, la Sociedad Estatal de Salvamento y Seguridad Marítima i la Guàrdia Civil del Mar.

Consulta tota la informació de la regata!

Visita la galeria del fotògraf oficial de la regata Alfred Farré!

Quines notícies vols veure:

19.6º C

Vent: 118 ESE 7.1Kts, 25.2 Max