El Swan 65 Libelula recala al Club Nàutic l’Escala

Club Nautic LEscala_Swan 65-Libelula
Club Nautic LEscala_Swan 65-Libelula
  • 8/June/2021
  • Categoria: Port

A vegades les primeres impressions no enganyen. El Libelula, el Swan 65, que recala aquests dies al Club n’és un cas ben clar i és que és tan espectacular com sembla. Aquest veler de 19,6 metres d’eslora de l’armador Plácido Arango a més, té molta història al darrere. El visitem un dia durant el que la tripulació hi està treballant a bord i Borja Pella, el seu patró, ens explica que el disseny original d’aquest veler, de dos màstils, data del 1972 i havia estat el vencedor de la primera volta al món a vela amb tripulació la Withbread Round the World 1973-74.

Club Nautic LEscala_Swan 65-Libelula

Respecte al primer, el Sayula II capitanejat pel mexicà Ramon Carlín, el Libélula, construit el 1974, conserva les línies guanyadores firmades per Sparkman & Stephens i les presenta en versió Sloop, és a dir, amb un sol màstil. Aquest clàssic completament restaurat, ha competit i ha obtingut grans resultats de la mà de Borja Pella en importants competicions com la Rolex Swan Cup, on aconseguia la tercera plaça de la categoria a Porto Cervo, Itàlia, el 2018 o la RORC Caribbean, tota una aventura de 600 milles entre 11 de les illes Antilles Menors, al Carib. En aquest cas, es feia amb un altre tercer lloc a la categoria IRC 1 el març de 2020.

Durant la seva estada al Club i a l’Escala, el Libelula ha rebut un màstil nou procedent d’Holanda i el seu equip li ha instal·lat, també una nova eixàrcia que ha estat especialment construïda per a ell a València. Després de la seva estada a l’Escala, que està previst que s’allargui fins a mitjans de juny, Pella ens explica que el veler es prepara per un nou projecte de volta al món que començarà, previsiblement, a les illes gregues.

Feliç singladura i moltes gràcies per la teva visita!

Club Nautic LEscala_Swan 65-Libelula-c_Stefano Gattini

Quines notícies vols veure:

20.2º C

Vent: 210 SSW 3.2Kts, 7.9 Max