La Fundació “la Caixa” i CaixaBank col·laboren amb el Club Nàutic l’Escala per potenciar el projecte Vela Inclusiva de l’Escala

vela inclusiva lescala acord amb fundació La Caixa
vela inclusiva lescala acord amb fundació La Caixa
  • 25/June/2021
  • Categoria: Esport

CaixaBank, a través d’una aportació econòmica de la Fundació “la Caixa”, ha mostrat el seu suport al projecte de la vela inclusiva del Club Nàutic l’Escala.

La iniciativa arriba, gràcies a la col·laboració de la Fundació “la Caixa” i CaixaBank, a una nova etapa de maduresa en la que pretén continuar donant accés a la pràctica dels esports nàutics, i en especial a la vela, a tothom, amb independència de la seves condicions físiques o socials amb més força que mai.

Un projecte de llarga trajectòria

El projecte Vela Inclusiva de l’Escala compta amb una llarga singladura a les seva esquena. Naixia el 2008 de la voluntat del Club d’acostar les activitats nàutiques a tot tipus de públic. Per fer-ho possible, es van eliminar totes les barreres arquitectòniques de les instal·lacions de l’Escola de Vela i s’adquirien noves embarcacions adaptades a les necessitats dels diferents tipus de públic.

Gràcies a això i a la formació de l’equip tècnic es va fer possible la integració de les persones en situació de discapacitat a les activitats ordinàries de l’Escola de Vela del Club Nàutic l’Escala i el Departament de Turisme de la Generalitat de Catalunya reconeixia la instal·lació com una de les 19 Destinacions Turístiques Accessibles de Catalunya.

Un nou impuls

A dia d’avui, cada any prop de 250 persones en situació de discapacitat accedeixen a gaudir de la pràctica dels esports nàutics, i en especial de la vela lleugera, al Club Nàutic l’Escala. Gràcies al nou impuls que ofereix la col·laboració de la Fundació “la Caixa” i CaixaBank, aquest proper any, el Projecte de Vela Inclusiva de l’Escala podrà donar accés a nou públic procedent de tota la província de Girona.

Destaca, en aquest marc, la iniciativa Vela Inclusiva en Família, que en la seva segona edició convidarà a una vintena de famílies a gaudir de la vela lleugera. Una oportunitat per a les famílies de compartir una activitat a l’aire lliure on el que menys importa és la condició física.

Quines notícies vols veure:

19.9º C

Vent: 198 SSW 4.6Kts, 7.9 Max