La XVI Escalagde – IX Veles d’Empúries torna a l’Escala!

  • 18/July/2021
  • Categoria: Regates

Després d’un any en blanc, per fi, la XVI Escalagde – IX Veles d’Empúries ha tornat! La regata transfronterera de la Costa Brava recalava de nou al Club Nàutic l’Escala el passat dijous 15 de juliol després que les seves més de 10 tripulacions inscrites sortissin de Cap d’Agde a les 7 h del matí. El primer en creuar la línia d’arribada a l’Escala era el Routes du Large (INM 40) de Jean François Lecarpentier i ho feia a les 18 h 49 min i 47 s.

Malgrat ser el primer en temps real, en compensar-se el temps, els de Lecarpentier s’havien de conformar amb la setena plaça de l’etapa. S’alçava amb la victòria el Scheggia (Sun Fast 3200) de Jean Louis Damble, mentre que la segona i la tercera posició de la classificació eren per Akka (Finnflyer 36) de Jean Marc Lo Pinto i Lou Poul (Sun Fizz Q) de Henri Cauquil.

Club Nàutic l'Escala-L'Escalagde-Veles d'Empúries

Dia de tramuntana

Després d’una jornada de descans el divendres, els navegants es tornaven a trobar al Club Nàutic l’Escala el dissabte 17 de juliol per tal de disputar la segona fase de la regata. Aquesta, la nova incorporació de l’edició, consistia en la travessa de retor de l’Escala a Cap d’Agde i havia d’iniciar-se al voltant de les 10:30 h del matí. Però no va poder ser. El Comitè de Regata comunicava als participants durant la reunió de patrons, que va tenir lloc a les 9:30 h, que el recorregut quedava anul·lat. La tramuntana, molt present durant la jornada de divendres, encara continuava bufant amb força en algunes zones de la costa, el que desaconsellava tirar endavant amb la navegació prevista.

Les classificacions, per tant, romanien sense modificar-se i alçaven al Scheggia (Sun Fast 3200) de Jean Louis Damble amb la victòria de la XVI Escalagde – IX Veles d’Empúries. Els guanyadors de la regata rebran properament els seus trofeus a Cap d’Agde.

Malgrat no haver pogut disputar aquesta darrera prova i d’haver de prescindir de tot el seu programa social, l’organització, que és una iniciativa conjunta entre el Club Nàutic l’Escala i la Societé des Régates d’Agde et du Cap (SORAC), està molt satisfeta d’haver pogut recuperar la regata i ja es prepara per la propera edició

Tornem el 2022 amb més ganes que mai i amb l’esperança de poder gaudir de l’Escalagde tant a mar com a terra!

Consulta tota la informació de la regata!

Quines notícies vols veure:

19.9º C

Vent: 192 SSW 1.2Kts, 7.9 Max